Инж. Лазар Лазаров е новият председател на УС на АПИ

Инж. Лазар Лазаров е новият председател на УС на АПИ

12 септември 2011 | 19:00

Във връзка с приоритизирането на дейностите, които предстоят в Агенция „Пътна инфраструктура” днес по взаимно съгласие беше прекратен договорът с инж. Сергей Михалев, председател на Управителния съвет на АПИ. Неговите мениджърските качества изиграха положителна роля при преструктурирането на агенцията и нейното активно управление при стартирането на едни от най-големите и важни за страната инфраструктурни проекти.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова назначи за председател на УС на АПИ досегашният член на борда инж. Лазар Лазаров. По този начин се гарантира приемственост в дейността на АПИ и се избягва изоставяне от строителните графици и срокове. Според нея АПИ навлиза в период, в който основният фокус в дейността й вече е техническото изпълнение на проектите. От тази гледна точка начело на агенцията е назначен експерт с признати професионални качества и дългогодишен опит в пътното строителство.
За нов член на управителния съвет е назначена Лазарина Стоичкова. До момента тя заемаше поста директор на дирекция в АПИ. Г-жа Стоичкова ще отговаря за изпълнението на проектите по двете европейски програми - Оперативна програма „Регионално развитие” и Оперативна програма „Транспорт”. Опитът й досега ще подпомогне и изиграе ключова роля в предстоящия процес на подготовка на проектите за следващия програмен период – 2014 – 2020 г.

Министър Павлова изказа благодарността си на досегашния председател на УС на АПИ инж. Михалев.