Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния- България 2014-2020 е одобрена от Съвместната работна група

Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния- България 2014-2020 е одобрена от Съвместната работна група

28 юли 2014 | 17:29

На присъствено заседание проведено на 22.07.2014 г. в гр. Букурещ, Съвместната Работна Група за програмиране разгледа и одобри окончателния вариант на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2014-2020. 

Финалната срещата на Съвместната работна група беше организирана съвместно от Управляващия орган по програмата – Министерство на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния, Националния орган – Министерство на регионалното развитие на Република България и Съвместният технически секретариат на програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013 – Регионален офис за трансгранично сътрудничество Кълъраш. 

Двете делегации бяха на водени с Дойна СУРЧЕЛ, заместник главен директор в министерство на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния и Димана САДОНКОВА, заместник главен директор в Министерство на регионалното развитие на Република България.

Новата оперативна програма цели да засили връзките в граничната зона и откриване на общи решения за икономическото и социално развитие на региона. Програмата е структурирана в пет приоритетни оси с общ бюджет в размер на  215 745 513 евро от Европейският фонд за регионално развитие. 

Следващата административна стъпка е програмния документ да бъде представен на двете държави-членки за съгласуване, и след това изпратен в срок до 22 септември 2014 година до Европейската комисия за окончателното одобрение на програмата.  

Финалният вариант на програмата е достъпен на следния адрес: http://www.cbcromaniabulgaria.eu/index.php?page=programming_period_2014_2020
 
mrrb
  • Прикачени файлове (1)
    Резюме на програмата
Прикачени файлове (1)