Обява за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост, за изграждане на обект „Реконструкция и електрификация на ж.п. линията Димитровград – Свиленград, Фаза 4.1

Обява за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост, за изграждане на обект „Реконструкция и е

24 март 2015 | 15:08

 Министърът на регионалното развитие и благоустройството, на основание чл. 34а, ал. 3 от Закона за държавната собственост обявява, че е започнала процедура по отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нуждa за изграждане на обект „Реконструкция и електрификация на ж.п. линията Димитровград – Свиленград, Фаза 4.1: Реконструкция и електрификация на железопътната отсечка Димитровград – Харманли (от км 231+600 в междугарието Ябълково – Димитровград до км 266+000 в междугарието Симеоновград – Харманли, включително гарите Димитровград и Симеоновград и всички гари и спирки между тях с приблизителна дължина на железния път 36 км)“, на територията на област Хасково.

С Решение № 687 на Министерския съвет от 25.08.2004 г. обект „Железопътна линия Пловдив – Свиленград – турска/гръцка граница с оптимизиране на трасето за 160 км/ч“ е обявен за обект с национално значение. Обектът е със статут и на национален обект, по смисъла на чл. 29, ал. 1 от Закона за железопътния транспорт. 
Имотите – частна собственост, подлежащи на отчуждаване се намират в землището на град Симеоновград, община Симеоновград, област Хасково и представляват поземлени имоти в урбанизирана територия.
Финансирането на процедурата по отчуждаване на имотите и частите от имотите - частна собственост се осигурява от Националната компания „Железопътна инфраструктура“.
 
 
mrrb