ГД „ГРАО“ осигурява електронен достъп и чрез SMS до избирателните списъци за избори за членове на ЕП от България

ГД „ГРАО“ осигурява електронен достъп и чрез SMS до избирателните списъци за избори за членове на ЕП от Бълга

18 април 2014 | 12:19

Освен чрез интернет страницата си Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към МРР осигурява достъп до избирателните списъци за избори за членове на Европейския парламент от Република България на 25.05.2014 г.  и чрез SMS.  

Всички български граждани могат да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване с изпращане на SMS на номер 18429. Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Глобул и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС.

В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Интернет сайтът на ГД „ГРАО“ - http://www.grao.bg/elections/ предоставя възможност българските граждани да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване.

На електронната страница на дирекцията гражданите и общинските администрации могат и подават „Искане за гласуване по настоящ адрес“ по електронен път и да регистрират издадените „Удостоверения за гласуване на друго място“. Тези две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.

Проверка на данните може да се направи и на телефон 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

 

  

mrrb