Оздравителна програма налага прекратяването на трудови договори в изпитателен срок за 45 работници на „ВиК” ЕООД – гр. Пловдив

Оздравителна програма налага прекратяването на трудови договори в изпитателен срок за 45 работници на „ВиК” ЕО

16 септември 2014 | 15:22

В резултат на влошени финансови показатели и с оглед приемането на програма от оздравителни мерки за „ВиК” ЕООД – гр. Пловдив на 12.09.2014 г. са прекратени трудовите договори в изпитателен срок на 45 работещи в него.

Прилагането на оздравителните мерки се налага поради рязко влошени финансови резултати на дружеството за първото полугодие на 2014 г. спрямо същия период на миналата година. Към края на юни т.г. дружеството отчита загуба от 1 229 000 лв. За същия период на 2013 г. то е било на печалба в размер на 137 000 лв.

Оптимизацията на персонала няма да повлияе негативно на работата на дружеството, а ще доведе до икономия от средства. Тя е възможна, тъй като през месец декември 2013 г. влиза в сила нова структура на „ВиК“ ЕООД – гр. Пловдив, в резултат на което до месец септември т.г. щатният състав е увеличен с общо 109 човека.

Днес управителят Спартак Николов е запознал ръководствата на синдикалните организации с действителното финансово и организационно състояние и предприетите мерки за стабилизирането на водоснабдителната компания. Представителите на КНСБ „Водоснабдител”, КТ „Подкрепа” и НС „Промяна” са изразили подкрепата си за неговите действия и са се договорили за бъдещо сътрудничество.

mrrb