Министър Лиляна Павлова: Дори когато пътувам по магистралите следя какво е състоянието на мантинелите

Министър Лиляна Павлова: Дори когато пътувам по магистралите следя какво е състоянието на мантинелите

27 февруари 2015 | 09:29
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова бе специален гост по случай 13-я рожден ден на сутрешния блок на „Бг радио“  - „Стартер“. Министърът е сред почитателите на предаването, което рано сутрин буди България, поднасяйки темите от деня в шеговит тон. Министър Павлова зарадва екипа, като му поднесе за подарък пътен знак В34 "Край на забраните, въведени с пътни знаци". „Предаването вече е на 13 години. Влиза в пубертета, заради което много забрани до момента ще отпаднат“, пошегува се министър Павлова.  
В предаването тя разказа за работата си като министър на регионалното развитие и посочи приоритетите, които следва. „Моята кауза е да направим добра инфраструктура в държавата. Убедена съм, че ние сме талантливи и обединени в една кауза можем да превърнем България в прекрасно място. Ако ние модернизираме инфраструктурата няма да имаме равни в света с даденостите, които имаме“, заяви министър Павлова.  Тя посочи, че е пристрастена към работата си. „Колелото ме завъртя бързо и вече няма спиране. Денонощно следя за дупки по пътищата, следя за качественото изпълнение на европроектите. Дори когато пътувам по магистралите следя какво е състоянието на мантинелите“, каза още Павлова. 
Тя подчерта, че е изключително доволна от огромния интерес към програмата за саниране. „Най-важното е,  че хората не се уплашиха от политическата антикампания на опозицията, защото българина е много чувствителен когато става дума за жилището му“, посочи регионалният министър. Тя отбеляза ,че с Националната програма за енергийно обновяване на многофамилните жилищни сгради се поправя една несправедливост към гражданите и няма никакви шансове за измами. Павлова добави, че софиянци ще „дишат праха“ на останалите градове, което показва, че програмата е национална и за всички 265 общини без значение от политическа, религиозна и етническа принадлежност. „Поздравявам Благоевград, които до момента са успели да сключат договори за 88 сгради. Това е най-активната община, с най-много сгради“, каза още министър Павлова и добави, че общо до момента в страната са регистрирани 771 сдружения на собственици.  
Пред водещите на радио предаването министър Лиляна Павлова каза още, че най-често хората я питат за пътища. „Където и да отида, по какъвто и повод, хората идват и се интересуват от състоянието на пътищата“, каза още Павлова. 
 
mrrb