Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова участва в Световната среща на върха по кадастъра в Истанбул

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова участва в Световната среща на върха по

23 април 2015 | 16:20

България има своя  дългогодишен опит в изграждането на кадастъра, основите са положени в далечната 1908 г. Но пред нас, както и пред повечето от присъстващите тук представители на повече от 50 държави има предизвикателства. Ние също гледаме напред към подобряване и развитие на електронните услуги. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в изказването си на Световната среща на върха по кадастъра, която се провежда в Истанбул. Министри от 18 държави се включиха в тазгодишното издание на форума.

 

Регионалният министър посочи, че в България Агенцията по кадастъра е в структурата на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. „Основен приоритет продължава да бъде оптимизирането на съвместни унифицирани бизнес процеси в службите по вписванията и службите по геодезия, картография и кадастър и присъединяване към тенденцията за високонадежден трансфер на електронни документи в електронното правителство“, посочи министър Павлова. Ще продължим да работим по предоставяне на лесен достъп до кадастрални данни, за нас е важно информацията да достига до всеки чрез Интернет (едно гише) - електронни скици и електронен трансфер на данни, посочи тя.

 

Регионалният министър изрази увереност, че подобни срещи са възможност за обмяна на идеи и опит и пожела успех на форума.

 

По-рано през деня се проведе и двустранна среща с турския министър по околната среда и градоустройството Идрис Гюлюдже. На нея бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес.

mrrb