Днес беше даден старт на два големи инфраструктурни проекта във Варна

Днес беше даден старт на два големи инфраструктурни проекта във Варна

12 август 2017 | 13:58

Започна реконструкцията на бул. Мара Тасева, част от големия проект за модернизация на градската среда на обща стойност 34 млн. лв.

Стартът на два големи инфраструктурни проекта във Варна беше даден днес. На събитията присъстваха премиерът Бойко Борисов, заместник министър-председателят Красимир Каракачанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министрите Владислав Горанов и Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, кметът на Варна Иван Портних, областният управител на Варна Стоян Пасев, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, общински съветници и други.

Отбелязано беше началото на реконструкцията на бул. Мара Тасева в град Варна. Строителните дейности са част от проект „Естетизация и модернизация на градската среда във Варна“, който се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата му стойност е 34 407 235,83 лв.

По-рано днес започна и последният етап от изграждането на бул. Васил Левски в града, с което се очаква да бъде облекчен трафикът.

Предвижда се ремонтът на бул. Мара Тасева да продължи 240 дни, в рамките на които да бъдат изградени детски площадки, зони за отдих и атракциони. В проекта са включени и спортни обекти и велоалеи. Ще бъде извърешно и скатно залесяване на брега канал "Море-езеро". Предвидени са и пешеходни пасарелки.

Реконструкцията на бул. Мара Тасева е само част от големия проект по ОПРР за модернизация и естестизация на града. Целта е подобряване на жизнените условия в морската столица и в резултат на реализацията му варненци ще получат благоустроени междублокови пространства, нови велоалеи, нови площадки за спорт и игра, кътове за отдих, обновени зелени площи. Ще бъде рехабилитирана и част от уличната мрежа в града.