Главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми“ в сектор „Стратегическо планиране и програмиране“, отдел „Стратегическо планиране и договаряне”, Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие”

Главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми“ в сектор „Стратегическо планиране и програмир

02 май 2018 | 09:58
Начална дата: 02 май 2018
Крайна дата: 14 май 2018
Прикачени файлове (3)

МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО

ОБЯВЯВА

подбор за длъжността „главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми“ в сектор „Стратегическо планиране и програмиране“, отдел „Стратегическо планиране и договаряне”, Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие”

 

1. Предварителна информация:
Място за изпълнение на длъжността - гр. София.
Изпълняващият длъжността подпомага дейностите по стратегическо планиране и програмиране на регионалното развитие и политиката за градско развитие, в координация с регионалните отдели на ГД „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“, съгласно изискванията на националното и европейското законодателство.
Изготвя аналитични, стратегически и други текстови материали, свързани със съдържанието и обхвата на плановите и програмни документи за регионално развитие.
Разработва проекти, технически спецификации и обществени поръчки във връзка с работата на сектора.


2. Минимални и допълнителни изисквания към кандидатите за длъжността „главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми”:
• Минимални изисквания за заемане на длъжността:
- висше образование, образователно-квалификационна степен: “магистър”;
- професионална област: социални, стопански, правни, технически, природни и други науки;
- професионален опит: минимум 5 години областта на регионалната политика и/или европейските структурни фондове;
• Допълнителни изисквания за заемане на длъжността:
- професионални знания и умения в областта на програмиране, управление, изпълнение и мониторинг на ОПРР;
- отлично владеене на английски език, писмено и говоримо;
- знания и опит в сферата на регионалното развитие;
- опит в събирането и обработването на данни;
- компютърни умения;

Длъжността се заема чрез сключване на трудов договор за срок до приключване на Оперативна програма „Региони в растеж“ /ОПРР/ 2014 – 2020 г. или до изчерпване на средствата по приоритетна ос 8 „Техническа помощ“ на ОПРР 2014-2020 г., но не по-късно от 31.12.2023 г.


3. Ред за провеждане на подбора
3.1. Необходимите документи, които следва да бъдат представени от кандидатите за участие в подбора са:
- писмено заявление за участие /по образец – Приложение № 1/;
- автобиография;
- декларация по образец – Приложение № 2;
- декларация по чл.107а от Кодекса на труда /по образец – Приложение № 3/;
- копие от документи за придобитата образователна степен /диплома/, допълнителни квалификации;
- копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит: трудова книжка, служебна книжка, осигурителна книжка, официален документ на български език, доказващ извършване на дейност в чужбина;
Документите, издадени в чужбина, се предоставят в легализиран превод на български език и след необходимото признаване и легализация от съответните оправомощени органи в Република България.
Документите се подават лично, чрез пълномощник или по куриер /валидна е датата на получаване в МРРБ/ на следния адрес: Център за административно обслужване на МРРБ, ул. „Св. Св. Кирил и Методий” № 17-19, в срок от 10 /десет/ дни след публикуването на обявата на интернет-страницата на министерството www.mrrb.government.bg.
Всяко постъпило заявление за участие в подбора в рамките на обявения срок се разглежда от комисия, определена със заповед на главния секретар на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
3.2. Подборът протича в два етапа:
 проверка за съответствието на представените документи с обявените изисквания;
 интервю.
До по-нататъшно участие в процедурата за подбор не се допускат лица, които не са представили всички необходими документи в срок или представените документи не удостоверяват минималните изисквания за заемане на длъжността.
Списъците на допуснатите и недопуснатите до интервю кандидати, както и датата, часът и мястото на провеждане на интервюто се обявяват на интернет страницата на МРРБ в седемдневен срок след изтичане на срока за подаване на документите за участие в подбора.
В списъка на недопуснатите до събеседване кандидати се посочват основанията за недопускането им.
Интервюто се провежда от определената със заповед комисия и има за цел да се установи в каква степен всеки кандидат притежава професионалните и деловите качества, необходими за изпълнението на длъжността.
След приключване на работата си комисията подготвя протокол с резултатите от интервюто и списък с класираните кандидати в десетдневен срок от провеждането на интервюто.


4. Основна месечна заплата:
При назначаване основната месечна заплата ще бъде определена от работодателя, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация в границите от 510 до 2450 лв.

  • Одобрени кандидати
Допуска до интервю следните кандидати:
1. Ангел Гьорев - на 28.05.2018 г., от 16.00 часа;
2. Ирина Пешкова - на 28.05.2018 г., от 16.15 часа;
3. Любомир Димитров - на 28.05.2018 г., от 16.30 часа;
4. Цветан Василев - на 28.05.2018 г., от 16.45 часа;

Място и дата на провеждане на интервю:
Допуснатите кандидати трябва да се явят на интервю на 28.05.2018 г., от 16.00 часа, съгласно определения график, в сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“, на адрес: гр. София, бул. „Тодор Александров” № 109, сграда ТАО, етаж 1, зала „Пресцентър“.
Внимание! Кандидатите да обърнат внимание на адреса, на който следва да се явят за интервю. Интервюто ще се проведе на посочения по-горе адрес, а не в централната сграда на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
При явяване на интервю кандидатите се легитимират с лична карта.
Основни документи за подготовка за интервюто:
- РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 1303/2013 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 17 декември 2013 година за определяне на общоприложими разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Кохезионния фонд, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейския фонд за морско дело и рибарство и за определяне на общи разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Кохезионния фонд и Европейския фонд за морско дело и рибарство, и за отмяна на Регламент (ЕО) № 1083/2006 на Съвета;
- РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 1301/2013 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 17 декември 2013 година относно Европейския фонд за регионално развитие и специални разпоредби по отношение на целта „Инвестиции за растеж и работни места“, и за отмяна на Регламент (ЕО) № 1080/2006;
- Ръководство за държавите членки относно интегрираното устойчиво градско развитие (член 7 от Регламента за EФРР);
- Закон за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове;
- Закон за регионалното развитие;
- Национална концепция за пространствено развитие за периода 2013 – 2025;
- Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Резултати от проведеното на 28.05.2018 г. интервю за длъжността „главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми” в сектор „Стратегическо планиране и програмиране“, отдел „Стратегическо планиране и договаряне” на Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството:
Определен минимален резултат за успешно преминаване на интервюто - 4 точки.
1. Ирина Пешкова - 4,75 т.
2. Ангел Гьорев - 4,37 т.
3. Цветан Василев - 3,50 т.
4. Любомир Димитров - 2,37 т.
  • Неодобрени кандидати
Не се допускат до интервю следните кандидати:
1. Магдалена Георгиева
Причини за недопускане: Представените документи не удостоверяват изпълнението на минималното изискване за заемане на длъжността, а именно - минимум 5 години професионален опит в областта на регионалната политика и/или европейските структурни фондове, съгласно обявата и длъжностната характеристика.
  • Прикачени файлове (3)
    Приложение №3
    Приложение №2
    Приложение №1 - Заявление
Прикачени файлове (3)