Министър Лиляна Павлова: Само за 100 дни завършихме обект, който се чакаше от 24 години

Министър Лиляна Павлова: Само за 100 дни завършихме обект, който се чакаше от 24 години

09 декември 2016 | 10:58
Само за 100 дни завършихме един обект, който се чакаше от 24 години. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството ( в оставка) Лиляна Павлова, която откри новоизграденото дясно платно на надлеза при Казичeне. Той е над ж. п. линията София - Бургас и на второкласния път II-18. На церемонията присъстваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, Илияна Захариева – член на УС на АПИ и др. 
Министър Павлова подчерта, че благодарение на българското правителство, и лично на премиера Бойко Борисов, са осигурени 7,5 млн.лв. от бюджета за завършване на пътния обект, чието строителство е започнало през 1992 г. „Благодарение и на строителите за 100 дни имаме дългоочаквано дясно платно, тъй като две десетилетия имахме само ляво“, каза още тя. Министърът подчерта, че това е много важно съоръжение, тъй като част от околовръстното шосе на София по него се движи тежкия транзитен трафик. Това е връзката между магистралите „Тракия“ и „Хемус“, между граничните пунктове Кулата и Калотина. „Години наред незавършеното съоръжение създаваше редица проблеми и затруднения на интензивното движение. Ставаха инциденти, създаваха се проблеми на хората, живеещи в района. Изпълнихме един дългоочакван ангажимент и се радвам, че го изпълнихме качествено и професионално за кратко време“, каза още Павлова.
 Изграждането на надлеза започва през 1992 г., преди 24 години. До 2004 г. е построено само лявото платно и до момента движението се осъществяваше само по него. С изграждането и на дясното платно в участъка от Северна скоростна тангента до автомагистрала „Тракия“ се очаква значително да се подобри организацията на движението, да се повиши безопасността на движението и да се хомогенизира цялата отсечка от пътен възел „Сливница“ до АМ „Тракия“. Участъкът е важна пътна връзка, по която преминава тежкотоварният трафик от ГКПП „Калотина“ към Капитан Андреево и пристанище Бургас.  
Изпълнител на строително-монтажните работи е „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг“ АД. Проектант е „Пътпроект“ ЕООД.
 

mrrb