Обявление за отчуждаване на имоти за изграждане на обект „Път ІІ-18 „Софийски околовръстен път“

Обявление за отчуждаване на имоти за изграждане на обект „Път ІІ-18 „Софийски околовръстен път“

02 август 2016 | 11:48

Министърът на регионалното развитие и благоустройството, на основание чл. 34а, ал. 3 от Закона за държавната собственост обявява, че е започнала процедура по отчуждаване на части от имоти – частна собственост, за държавнa нуждa за изграждане на обект „Път ІІ-18 „Софийски околовръстен път“ от км 0+780 до км 6+300“, в землището на кв. Обеля, район „Връбница“, Столична община, област София, подробно описани в Решение № 602 на Министерския съвет от 22 юли 2016 г.

С Решение № 250 на Министерския съвет от 25 април 2013 г. пътят „Софийски околовръстен път“ – Западна дъга – участък от бул. „България“ до „Северната скоростна тангента“ е обявен за обект с национално значение по смисъла на § 5, т. 62 от Допълнителните разпоредби на Закона за устройство на територията и за национален обект по смисъла на § 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за държавната собственост. 
Финансирането на процедурата по отчуждаване на частите от имотите – частна собственост се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“.
 
mrrb