Министър Терзиева стартира ремонта на Златишки проход

Министър Терзиева стартира ремонта на Златишки проход

14 април 2014 | 16:32

Министърът на регионално развитие Десислава Терзиева стартира превантивния ремонт на Златишкия проход, финансиран с 5 млн.лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството.
По време на събитието Терзиева обяви, че до средата на лятото трябва да завърши първия етап от ремонта, който включва 10-километров участък от прохода, който е затворен за движение от близо 20 години.
„Днешното събитие е поредното доказателство, че Публичната инвестиционната програма на правителството работи“, посочи регионалният министър.
 На брифинг за медиите министър Терзиева обяви, че тази година от Публичната инвестиционна програма на правителството на територията на Софийска област се инвестират над 20 млн.лв.  Близо 7 млн. лв. от тях са за ремонт на пътища – Златишкия проход и пътя Самоков - Живково - Ихтиман. С над 13 млн.лв. се финансират проекти на общини от Софийска област за общински пътища, градска среда, спортна и образователна инфраструктура.
Терзиева подчерта, че продължава изграждането на магистрали, но вече и малките пътища са приоритет. По думите й начертаната в началото на мандата нова политика в сектор пътища, а именно подобряване на състоянието на второкласната и третокласна пътна мрежа, вече е факт и е обезпечена с допълнителни 50 млн.лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството.
Терзиева припомни, че ЕК е одобрила финансирането на Западната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ и първия етап от обекта се изпълнява в срок.
Двата Лот-а на АМ „Марица”, Лот 4 на АМ „Струма”, първият етап от Западната дъга на СОП и обхода на Враца, финансирани от ОП „Транспорт”, ще бъдат завършени преди края на годината, припомни още регионалният министър.

mrrb