Десислава Терзиева: Обходът на Враца се изпълнява качествено и в срок

Десислава Терзиева: Обходът на Враца се изпълнява качествено и в срок

22 април 2014 | 13:59

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и  председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайков  инспектираха трасето на новоизграждащия се обход на гр. Враца, който е част от международния път Е-79. Обходният път е с дължина почти седем километра, а стойността на договора за строителство е 14.6  млн. лв.

„Доволна съм от хода на строителството на обходния път на Враца”, каза Терзиева след инспекцията на обекта. „Строителите ме увериха, че ако няма сериозни дъждове ще са готови до 1 юни. Това означава, че ще можем предсрочно да пуснем обхода на Враца в навечерието на Деня на Ботев, когато са празниците на града”, допълни министърът. Тя изрази задоволство, че дейностите се изпълняват качествено и в срок.

Терзиева подчерта, че политиката на правителството е да продължи изграждането на големите инфраструктурни проекти като магистрали, обхода на Враца и обхода на Монтана. Продължава проектирането и на нови инфраструктурни проекти, за да може в Северозападна България, която бе обявена за най-изостанала в Европа, да се изградят основните пътища, които свързват международен коридор номер 4. 

На въпрос на медиите за АМ „Хемус”  министърът обяви, че следващия месец в Плевен и Велико Търново ще бъде представен официално идейният проект за трасето на магистралата и ще има обществено обсъждане. Тя информира, че вече е избран изпълнител за изработка на детайлния идеен проект за първия участък от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч. Провежда се процедура за избор на проектант на идейния проект за участъка от Ловеч до Велико Търново. „Продължаваме да работим по подготовката на магистрала „Хемус”, която е приоритет за правителството“, подчерта  министърът. „Продължаваме да работим и в участъка Шумен – Белокопитово - обектът не е замразен“, категорична бе Терзиева.

mrrb