Министър Терзиева стартира рехабилитацията на 19 км от пътя Криводол – Борован

Министър Терзиева стартира рехабилитацията на 19 км от пътя Криводол – Борован

22 април 2014 | 14:44

 Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева стартира рехабилитацията на 19 км от второкласния път Криводол – Девене – Борован. 

Терзиева подчерта важността на пътния участък, който свързва две области Враца и Плевен и че общо 450 хил. жители ще ползват ремонтирания път след четири месеца, когато е срокът за завършване на обекта. Инвестицията е за 10 млн.лв. и е осигурена от ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г.

„Политиката на правителството е свързана със стимулиране на развитието на малките населени места и намаляване на различията между регионите“, изтъкна Терзиева. „В Серверозападния регион заварихме доста лошо състояние на инфраструктурата, която не е рехабилитирана от години. Ще продължим нашата политика за възстановяване на пътищата от втори и трети клас, за да може хората и в по-малките населени места да се чувстват добре и да пътуват по качествени пътища“, каза министърът.

Терзиева обърна внимание, че тази година над 9 млн.лв. ще бъдат вложени за ремонт на пътища в област Враца по Публичната инвестиционна програма на правителството. Като цяло за Северозападна България – областите Монтана, Враца и Видин ще бъдат инвестирани 34 млн.лв. за ремонт на общински и пътни проекти от програмата. 

„Това е една успешна стъпка за реализацията на политиката ни за намаляване на различията между регионите“, заключи Терзиева.