Вицепремиерът Екатерина Захариева свиква заседание на Обществения съвет към МРР

Вицепремиерът Екатерина Захариева свиква заседание на Обществения съвет към МРР

11 септември 2014 | 14:00
Вицепремиерът по икономическа политика и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева  свиква заседание на Обществения съвет към Министерството на регионалното развитие.
Срещата ще се състои на 18 септември  2014г., от 14 часа, в сградата на МРР. Членовете на съвета ще бъдат информирани за основните насоки в развитието на пътната инфраструктура в България през новия програмен период 2014-2020 г. и обвързаността на проектите с източниците на финансиране – Оперативните програми „Транспорт“ и „Региони в растеж“, държавния бюджет и заемни средства. 
На заседанието ще бъде направен и преглед на нормативната база в пътния сектор. Общественият съвет ще прецени необходимостта от цялостна промяна или частично изменение на наредбите за пътно проектиране  и планиране на комуникационно –транспортните схеми. Целта на актуализацията е синхронизиране на съществуващите норми с европейските изисквания, повишаване на пътната безопасност и подобряване на отводнителните съоръжения. Ще бъде обсъдена  необходимостта в наредбата за проектиране на пътища да бъде определен обхвата и съдържанието на пътните проекти в съответствие с изискванията на чл. 139, ал. 5 от ЗУТ. 
Общественият съвет е консултативен орган към министъра на регионалното развитие, чрез който гражданските организации участват при формирането на позиции и становища за провеждане на държавната политика в областта на регионалното развитие в полза на българските граждани и в изпълнение на принципите за прозрачност и публичност.
Извън професионално ангажираните с темата на обсъждането експерти в заседанията на Обществения съвет могат да участват и до 10 представители на неправителствени организации (http://www.mrrb.government.bg/?controller=articles&id=5679). Те трябва да изпратят номинираните от тях участници в заседанието до 17 септември, включително, на следния адрес: press@mrrb.government.bg.
 
 
 
mrrb
  • Прикачени файлове (2)
    Дневен ред
    Заповед РД-02-14-810/25.08.2014 г. и Правила за устройството и дейността на Обществения съвет към заместник министър-председателя по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране
Прикачени файлове (2)