12 фирми кандидатстват за проектиране и авторски надзор по проекта за Енергийно обновяване на българските домове в Североизточна и Югоизточна България

12 фирми кандидатстват за проектиране и авторски надзор по проекта за Енергийно обновяване на българските до

17 октомври 2014 | 14:46
12 фирми кандидатстват за проектиране и авторски надзор по проекта за Енергийно обновяване на  българските домове в Североизточна и Югоизточна България. 
Офертите бяха отворени публично днес. 
Обществената поръчка, обявена от МРР, включва изработване на инвестиционни проекти за обновяване за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и упражняване на авторски надзор по време на строителството за територията на Североизточен район, в който попадат градовете Варна, Добрич, Търговище, Шумен и за Югоизточен район с градовете  Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол и Казанлък.
За останалите пет района на страната – Югозападен, Южен централен, Северозападен, Северен централен и за гр. София процедурата за избор на фирми е приключила и са сключени рамкови споразумения.
Към днешна дата по проекта  са подадени 417 заявления за интерес и подкрепа, като 393 са одобрени. 
Най-много подадени заявления има за района на град София – 125, следвани от Южен централен район – 96, Югоизточен район -51, Североизточен – 35, Югозападен – 44, Северен централен – 38 и Северозападен – 18.
След София, най-много сгради кандидатстват в Пловдив – 35 и Стара Загора с 23.
 
mrrb