Министър Лиляна Павлова: 220 млн. лева са инвестирани в културна инфраструктура по оперативна програма „Регионално развитие“ за периода 2007-2013 година

Министър Лиляна Павлова: 220 млн. лева са инвестирани в културна инфраструктура по оперативна програма „Регион

28 май 2015 | 13:36

 „За периода от 2007 до 2013 г. инвестирахме 220 млн. лева от Европейския фонд за регионално развитие за подобряване на инфраструктурата на културните институции, музеи, театри, опери. Надявам се, че със съвместните ни усилия ще продължим да го правим и в бъдеще“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на откриването на представителната изложба в Националната галерия „Квадрат 500“ днес. 

“Реализацията на този проект стана възможна както благодарение на енергията лично на министъра на културата г-н Рашидов и неговия екип, така и благодарение на европейската солидарност и Програмата за регионално развитие“, подчерта Павлова. 
„Радвам се, че можем да експонираме богатото ни културно-историческо наследство на такова прекрасно място“, сподели регионалният министър - „безспорно инфраструктурата е важна, но най-важното е, че България има какво да покаже. Една сграда трябва да е добре изградена, но най-важното е да можем да я напълним със съдържание, а ние има с какво да се гордеем“.
Националният музеен комплекс е изграден с инвестиция от 27 млн. лева по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 година. Днес в него беше открита първата представителна изложба, чиято концепция е дело на академик Светлин Русев.