Зам.-министър Деница Николова ще участва в конференция „Зеления град – мечтан и реален“

Зам.-министър Деница Николова ще участва в конференция „Зеления град – мечтан и реален“

28 май 2015 | 17:40

 Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще участва в откриването на българо-холандската конференция „Зеления град – мечтан и реален“. 

Конференцията е част от международната инициатива „Зеления град“, която за България се организира от Съюза на ландшафтните архитекти, със съдействието на Посолството на Кралство Холандия и платформата De Groene Stad („Зеления град“). 
На конференцията ще се обсъдят въпроси, свързани с градското планиране, озеленяването на обществени площи и изграждането на зелени покриви и стени, като ще бъдат представени добри практики от България и Холандия. Ще бъдат разгледани също европейските политики и регулации в областта на озеленяването на градовете и финансовите инструменти за ландшафтни дейности.
Заместник-министър Деница Николова ще разясни приноса на оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013“ за изграждането на зелени градски пространства, както и възможностите за финансиране на проекти за изграждане на зелена инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.