Съобщение за медиите

Съобщение за медиите

30 юни 2015 | 16:53
От началото на 2015 год. от органите на ДНСК са премахнати над 400 незаконни строежа, от които в ромски махали са 38 строежа.
През юни от органите на ДНСК са премахнати приблизително 60 незаконни строежи, от които в ромски махали са 12.
През юли предстои да бъдат премахнати още приблизително 60 строежа от които в ромски махали са около 30 строежа включително и 20 в кв. „Кремиковци“ в с.Гърмен. 
Предстоящите за премахване незаконни строежи в ромски махали, освен тези в с.Гърмен, са в гр.Перник, община Криводол, в гр.Пазарджик, в гр.Самоков, в гр.София и др.
Изпълнението на влезли в сила заповеди за премахване от органите на ДНСК в ромски махали се извършва постоянно и в нормално съотношение с останалите незаконни строежи в цялата страна.
Премахването на незаконните строежи в с.Гърмен не е извънредно и необичайно, а е част от текущата работа на ДНСК.
Освен тези около 10% незаконни строежа в ромски махали се премахват и много други незаконни строежи в чашките на язовирите, по Черноморското крайбрежие, в курортните комплекси, както и в централните зони на градовете.
От началото на годината са премахнати  8 незаконни строежи в чашката на яз.„Искър“. В момента се премахват 5 строежа в чашката на яз.“Ивайловград“, премахнати са 6 незаконни строежи на яз.“Кърджали“, 4 незаконни строежи в чашката на яз.„Студен кладенец“, премахнати са и последните 2 от общо около 20 незаконни строежа в къмпинг „Добруджа“ в община Шабла. Премахнати са 4 незаконни строежа и в „Ченгене скеле“ край Бургас. 
В следващите месеци са предвидени за премахване незаконни строежи в чашката на яз.“Искър“, незаконни строежи във ваканционно селище „Русалка“ в община Каварна, както и предстои изпълнение на последните от общо над 400 заповеди за премахване на кабелни мрежи в цялата страна. Предстои изпълнение и на влезли в сила заповеди за премахване на базови станции на мобилни оператори.
 
 
 
 
mrrb