Заместник-министър Николай Нанков участва в 20-та годишна среща на Камарата на инсталаторите в България

Заместник-министър Николай Нанков участва в 20-та годишна среща на Камарата на инсталаторите в България

04 юли 2015 | 13:50
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков участва в двадесетата годишна среща на специалистите по инсталационна техника, която се провежда под мотото Инсталациите – път  за енергийната ефективност 2015-2020.

В рамките на организирания от Камарата на инсталаторите в България форум нейни членове и гости коментираха темата за енергийната ефективност не само на сградите, но и на системите и съоръженията.

Заместник-министър Нанков поздрави членовете на Камарата и посочи, че инсталациите са важен елемент от енергийната ефективност. Заедно с подмяната на дограмата и поставянето на топлоизолация, те предлагат комплексно решение за постигането на енергийна ефективност в сградите.

В рамките на срещата беше представена и Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, както и възможността за прилагане на такъв тип мерки със средства от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

До момента по Националната програма са регистрирани над 2000 сдружения на собственици. Над 1200 са подадените към Българската банка за развитие искания за целево финансиране, а сключените тристранни договори са над 1000, съобщи Николай Нанков.
mrrb