Пуснаха движението по новия участък от Лот 4 на АМ „Струма“ между Сандански и Кулата

Пуснаха движението по новия участък от Лот 4 на АМ „Струма“ между Сандански и Кулата

31 юли 2015 | 19:26

Пуснаха движението по новия участък от Лот 4 на АМ „Струма“ между Сандански и Кулата. Новоизграденият участък бе инспектиран от министър –председателя Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на транспорта Ивайло Московски, председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.
 

С пускането на участъка придвижването по направлението става по-бързо и безопасно, като вече няма да  преминава през намиращите се в близост до магистралата населени места. Така транзитният трафик вече няма да създава затруднения и да застрашава с инциденти жителите в тях. По обекта са изпълнени около 90% от предвидените по договор дейности. В момента се изпълняват довършителни строително-монтажни работи.

Изгражда се етапната връзка за включване на движението от път I-1 в трасето на магистралния участък Сандански - Кулата. Изпълняват се и пътните връзки „Петрич-Кулата“ и „Кулата-Петрич“ при пресичането на път III-198 Петрич- Златарево с аутобана.
Лот 4 на АМ „Струма“ от км 423+800 до км 438+500 е с дължина 14,7 км. Изпълнител на договора за строителство на стойност 67 176 000 лв. е „АКТОР” АСД – Гърция. Строителният надзор осъществява „Пътинвест - инженеринг” АД. Договорът е за 356 419,20 лв.
 

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

mrrb