Зам.-министър Деница Николова ще открие първото заседание по програмата за сътрудничество между България и Македония

Зам.-министър Деница Николова ще открие първото заседание по програмата за сътрудничество между България и Мак

02 септември 2015 | 16:11

 

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие утре, 03.09.2015 г., първото заседание на Съвместния комитет за наблюдение на програмата Интеррег - трансгранично сътрудничество между Република България и Република Македония за програмен период 2014 – 2020. Новата програма беше одобрена от Европейската комисия на 5 август 2015 г. 
 
Очаква се по време на утрешното заседание да бъдат одобрени основни програмни документи като пакета за кандидатстване по първата покана за подаване на проектни предложения, включващ Насоките за кандидатстване, Правилата за работа на Съвместния комитет за наблюдение на програмата, Комуникационната стратегия и Многогодишна стратегия за техническа помощ по програмата. Одобряването на тези документи е предпоставка за навременен старт на изпълнението ѝ.
 
Ресурсът, с който програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония ще разполага, е близо 38 млн. лв. С него ще се финансира изпълнението на проекти в рамките на три приоритетни оси – околна среда, туризъм и конкурентоспособност,  които ще подпомагат развитието на трансграничния район.
 
 
Уважаеми колеги,

Откриването на заседанието е отворено за представители на медиите. 
Заповядайте от 11:00 часа в хотел „Бест Уестърн Плюс Сити“, гр. София.
 
mrrb