Лиляна Павлова поздрави преподавателите във факултет „Международна икономика и политика“ на УНСС

Лиляна Павлова поздрави преподавателите във факултет „Международна икономика и политика“ на УНСС

02 октомври 2015 | 20:05

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова поздрави преподавателите във факултет „Международна икономика и политика“ на Университета за национално и световно стопанство. Тя участва в тържествено събрание на преподаватели и възпитаници по повод 40-годишнината от основаването му.

Според нея преподавателите в университета са допринесли за утвърждаването му като учебен и изследователски център с най-високи стандарти в областта на икономиката, международните икономически отношения, управлението и  администрацията, регионалното развитие и юридическите науки във времето, в което светът е фокусиран към икономиката на знанието.

Павлова припомни, че професионалният й път е започнал от УНСС. Тя благодари на преподавателите в университета за работата им, свързана с образованието и подготовката на техните студенти, които ще допринесат за повишаване конкурентоспособността и просперитета на държавата ни.

Регионалният министър изказа своята специална признателност към проф. Лилия Каракашева, с чиито подкрепа и консултации е завършила своята докторантура. Тя се обърна и към сегашните студенти, на които пожела много усърдие и успехи в следването.

За своите 40 години съществуване факултет „Международна икономика и политика“ е обучил над 10 000 бакалаври и магистри и над 200 докторанти. Негови випускници работят на четири континента. Сред тях са един министър-председател, двама вицепремиери и много министри на България.

mrrb