Информация за медиите

Информация за медиите

27 май 2016 | 19:01

Агенция по геодезия, картография и кадастър представлява второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на регионалното развитие и благоустройство, като осъществява изцяло дейностите в областта на кадастъра и дейностите в областта на геодезията и картографията, по смисъла съответно на ЗКИР и ЗГК. Като такава АГКК е самостоятелен възложител на обществени поръчки.
 

Поръчките за автомобила са проведени съобразно изискванията на Закона за обществените поръчки. Въпросът е дали са целесъобразни. Издала съм и инструкция за промяна на реда при провеждане на обществените поръчки по ЗОП.
 

Във връзка с проведените процедури съм възложила допълнителна проверка и съм изискала обяснения от изпълнителния директор на АГКК. Резултатите от тях ще бъдат оповестени следващата седмица.
 

Наличните на АГКК МПС-та се използват както в градски условия, така и за придвижване между населените места, в това число и по третокласни или дори черни пътища при извършване на полски проверки. До м.декември 2015 г. автопаркът на Агенцията представляваше 40 (четиридесет) на брой автомобили, с години на производство между 2001-2006, като последното закупено МПС е през 2006г.
 

Дейността на Агенцията, като юридическо лице със седалище София и с 28 на брой териториална звена (СГКК) е разпространена на територията на цялата страна. Осъществяване на нормативно уредените дейности определят  нуждата от наличен автопарк, обуслужващ нормалното функциониране на агенцията, респ. гражданите - физически и юридически лица, представляващи крайни потребители на услугите, осъществявани от същата.

mrrb