Заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция ще се проведе утре в Одрин

Заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Тур

28 юни 2016 | 13:39

Заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Турция 2014 - 2020 г, съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ ІІ ще се проведе утре, 29 юни в гр. Одрин, Република Турция. В него ще участват представители на централната администрация от двете страни, областните администрации от трансграничния регион и неправителствени организации. 

На заседанието ще бъдат представени и обсъдени резултатите от проверката за административно съответствие и допустимост на проектите по Първата покана за набиране на проектни предложения на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg - ИПП България - Турция 2014 - 2020. Тя беше обявена на 16 ноември 2015 г. с краен срок - 16 март 2016 г. Поканата е отворена за приоритетни оси 1 и 2, като наличният финансов ресурс обхваща бюджетен период 2015 – 2017 г. и възлиза на 11 028 255 евро. В рамките на крайния срок бяха получени 195 проектни предложения.

В рамките на заседанието ще бъде обсъден и цялостният напредък по програмата в т.ч.  напредъка по инициативата за електронно сближаване, както и предстоящите дейности и събития за изпълнение на програмата и планът за нейната оценка.

От българска страна заседанието ще бъде съпредседателствано от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, а от турска страна – от Бейза Туран, директор на дирекция „Финансово сътрудничество“ към Министерството по Европейските въпроси на Република Турция.
 
 
 
mrrb