Заместник-министър Николай Нанков и кметът на Банско Георги Икономов направиха първа копка на нов довеждащ водопровод

Заместник-министър Николай Нанков и кметът на Банско Георги Икономов направиха първа копка на нов довеждащ вод

25 октомври 2016 | 14:42

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на Община Банско направиха първа копка на нов довеждащ водопровод за града Банско в местността “Караманица”. 

С ритуала се даде старт на строително-монтажните дейности по изграждането на 1810 метра гравитачен водопровод, който ще свърже изградените каптажи „Караманица-2” и „Караманица-3” с каптаж „Усипо”. Това е първият етап от проекта, реализирането на който ще подобри водоснабдяването в южната част на града. За изпълнител е избран ДЗЗД „Караманица 2015”, който за срок от четири месеца следва да изгради гравитачния водопровод. След изпълнението и на втория етап, състоящ се в изграждането на разпределителна шахта и нов напорен резервоар, нови 17 литра/секунда ще достигат до крайните потребители в курорта. Проектът се финансира от Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез подписано споразумение с общината и е на стойност 1 128 997 лева без ДДС.
Заместник-министър Нанков сподели удовлетворението си от стартирането на строителните дейности по изграждането на новия довеждащ водопровод за Банско. Той подчерта, че това е проект с висока добавена стойност,  който ще бъде от изключителна полза за един от водещите планински курорти в България и Европа.
На церемонията присъстваха още от областният управител Бисер Михайлов, управителят на „ВиК”-Благоевград инж. Росица Димитрова, директорът на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” Вангелия Иванова и директорът на НП „Пирин” Росен Баненски.
mrrb