Обществени консултации по програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България-Сърбия 2014-2020

Обществени консултации по програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна пом

25 февруари 2014 | 10:24

В периода от 5-ти до 14-ти март 2014 год. ще бъдат проведени обществени обсъждания и консултации за подготовка на Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България-Сърбия 2014-2020.

Срещите ще са организирани под формата на пленарни дискусии във всеки областен център на трансграничния регион съгласно представената програма.  

Консултативните срещи са отворени за всички заинтересовани страни в процеса на подготовка на бъдещата програма за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Сърбия. Участие ще вземат и представители на органите за управление и изпълнение на програмата -  Управляващия орган (МРР), Националния партниращ орган (Служба за европейска интеграция на Република Сърбия) и Съвместния технически секретариат по програмата България-Сърбия 2007-2013, както и представители на местни и регионални власти, териториални звена на централната администрация, неправителствени организации, настоящи и потенциални бенефициенти от програмата и други социално-икономически партньори.

Събитията ще бъдат водени от консултантите от обединение „Проджект планинг енд мениджмънт“, които подпомагат подготовката на бъдещата програма за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия (2014-2020).  

Консултациите ще бъдат проведени на български или сръбски език, (в зависимост от мястото на провеждане) и имат следните цели:

  • Да се представят резултатите от социално-икономическия анализ на трансграничния район, изготвен за целите на новата програма.
  • Да се обсъдят заключенията от стратегическите анализи за силните и слабите страни, възможностите и заплахите на трансграничния регион с широк кръг представители на заинтересованите страни.
  • Да се определят потенциалните области на въздействие на програмата, в съответствие с идентифицираните потребностите на трансграничния регион.
  • Да се дискутират възможностите за тематичната концентрация на Програмата (тематични/инвестиционни приоритети).

Моля потвърдете участие, чрез изпращане на индивидуална регистрационна форма според избраното от Вас място на провеждане. Формулярите за участие изпращайте в срок до 28.02.2014 г. (за срещите в Република Сърбия) или 05.03.2014 г. (за срещите в Република България) на следния електронен адрес: office@ppmanagement.eu.

ПРОГРАМА

В Република Сърбия:
5 март 2014 г. - гр. Ниш - Програма и Регистрационна форма
5 март 2014 г. - гр. Пирот - Програма и Регистрационна форма
6 март 2014 г. - гр. Лесковац - Програма и Регистрационна форма
6 март 2014 г. - гр. Враня - Програма и Регистрационна форма
7 март 2014 г. - гр. Зайчар - Програма и Регистрационна форма

В Република България:
11 март 2014 г. – гр. Перник - Програма и Регистрационна форма
11 март 2014 г. – гр. Кюстендил - Програма и Регистрационна форма
12 март 2014 г. – гр. София - Програма и Регистрационна форма
13 март 2014 г. – гр. Монтана - Програма и Регистрационна форма
13 март 2014 г. – гр. Видин - Програма и Регистрационна форма
14 март 2014 г. – гр. Враца - Програма и Регистрационна форма

Очакваме Вашето активно участие което ще помогне за идентифицирането на специфични искания и очаквания във връзка с програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България-Сърбия 2014-2020. 

mrrb