Министър Лиляна Павлова се срещна с министъра на общините и градското планиране на Катар шейх Абдулрахман бин Халифа бин Абдулазиз Ал Тани

Министър Лиляна Павлова се срещна с министъра на общините и градското планиране на Катар шейх Абдулрахман бин

18 май 2015 | 11:48
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова се срещна с министъра на общините и градското планиране на Катар шейх Абдулрахман бин Халифа бин Абдулазиз Ал Тани.
Двамата направиха преглед на двустранните отношения до този момент между двете министерства и набелязаха конкретни стъпки за по-нататъшното им развитие. 
Министър Павлова постави въпроса за трудностите, които срещат българските компании при кандидатстването на търгове и невъзможността да спазят част от специфичните изисквания на документацията за търговете. Тя увери колегата си в желанието на наши строители и производители да стъпят на местния пазар.
Обсъдена беше възможността български компании да бъдат привлечени в изпълнението на амбициозните строителни проекти във връзка с домакинството на Катар за Световното първенство по футбол през 2022 г. Постигната беше договорка до България да стига информация за предстоящите онлайн търгове чрез посолството ни в Доха и по този начин нашите компании да имат възможност за избор.
 
mrrb