Заместник-министър Николай Нанков присъства на старта на строителството на втората фаза на проекта Полиграфия Офис Център

Заместник-министър Николай Нанков присъства на старта на строителството на втората фаза на проекта Полиграфия

30 юни 2016 | 12:42
Като заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството няма как да не съм радостен от старта на толкова мащабна инвестиция на стойност 50 млн. лв. в София. Това заяви Николай Нанков по време на церемония, с която беше поставено началото на изграждането на втората фаза на проекта Полиграфия Офис Център в столицата днес. Според него инициативата е доказателство, че инвеститорите и външните инвестиции се завръщат в България и посочи, че това се дължи на осигурените благодарение на работата на правителството от началото на мандата стабилност, предвидимост на провежданите политики, адекватна данъчна политика, наличие на техническа инфраструктура и осигуреност с качествени кадри. 
 
Факт е, че само 4 години след завършването на първата фаза на Полиграфия Офис Център днес сме свидетели на тази мащабна реализация на изключително перспективния и важен в архитектурно, урбанистично и бизнес отношение развитие на района проект. Надявам се, тук да бъдат разкрити много нови работни места, също както във вече съществуващата сграда „Клас А“, в която се помещават водещи български и международни компании. Убеден съм и че в архитектурно отношение районът ще се радва на приятна за окото придобивка, каза още Николай Нанков.

Заместник-министърът пожела успех на инвеститорите, които до момента са реализирали инвестиции в размер на 50 млн. евро в страната, а на строителите – да спазват поставените срокове.
 
mrrb