Министър Нанков поздрави НСОРБ по повод Деня на българската община

Министър Нанков поздрави НСОРБ по повод Деня на българската община

12 октомври 2017 | 14:56

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков поздрави днес Националното сдружение на общините в Република България по повод Деня на българската община. Чрез председателя на Управителния съвет на сдружението инж. Даниел Панов той отправи приветствие към кметовете и служители на местни администрации.

Приветствието на министър Нанков до 
ИНЖ. ДАНИЕЛ ПАНОВ
Председател на 
Управителния съвет на
Националното сдружение на 
общините в Република България

 

УВАЖАЕМИ ИНЖ. ПАНОВ,

Обръщам се чрез Вас – председателя на Националното сдружение на общините в Република България, към всички кметове и служители на местни администрации, за да ги поздравя за Деня на българската община.

Още преди 135 години тогавашните мъдри български управленци са издали Закон за общините и градското управление. Непосредствено след Освобождението това е един от най-важните нормативни актове, което не е случайно и показва ролята на местните власти в бурното възраждане на държавата. И тогава, и днес общината остава основна двигателна сила за развитие на регионите, съзиданието, социалната закрила и пазител на духовността и културата. Фигурата на кмета е емблематична за нашия народ – той винаги защитава хората, грижи се за тяхното благополучие, често е арбитър в спорове, без да е съдия.

За нашето правителство развитието на регионите е най-важният приоритет и го доказваме всеки ден - строим магистрали, пътища, променяме облика на градовете с модерни площади, улици, училища, детски градини, спортни съоръжения, културни сгради и исторически паметници.

На днешния празник искам да ви уверя, че сте наш ценен партньор. Имаме още много работа, за да направим държавата такава, каквато я виждаме в мечтите си. Да работим за развитие на регионите, за да спре обезлюдяването и хората да живеят щастливо и достойно там, където е сърцето им – у дома.

Желая на всички здраве, много хъс за работа, настроение и позитивизъм, който да предавате и на Вашите съграждани!

Честит празник!