Уточнение

Уточнение

12 февруари 2013 | 17:24
Прикачени файлове (1)
По повод на публикувана информация в електронния сайт wwww.bivol.bg предоставяме следното уточнение:

Категорично не приемаме уронването на престижа на институцията на ДНСК и лично това на нейния ръководител – инж. Милка Гечева. Едностранното и тенденциозно представяне на случая без становището на Министерството на регионалното развитие и благоустройството – умишлено направено да не се чете от потребителите на сайта, показват единствено опит за изкривяване на истината.

От авторите на клеветите се премълчава известният им от предходния отговор факт, че когато в ДНСК се образува административна преписка през 2006 г. по сигнал от НИПК, строежът вече е завършен и няма правна възможност за предприемане на действия по спирането му от органите на ДНСК.

Премълчава се и фактът, че от ДНСК от 2006 г. до 2010 г. са предприети всички законосъобразни действия по установени нарушения, както и, че същите безспорно са отстранени преди провеждане на процедура по въвеждане в експлоатация.

Премълчан е и фактът, известен на авторите, че строежът е трета категория и подлежи на въвеждане в експлоатация от органите на ДНСК с държавна приемателна комисия, предвид което главният архитект на общината няма право да го въведе в експлоатация.

До средата на 2007 г. преписката се води в дирекция „Устройство на територията”. Към този период инж. Гечева е директор на дирекция „Строителство”.

Първият документ по преписката, съгласуван от инж. Гечева в качеството й на директор на дирекция „Строителство” е Наказателно постановление за налагане на имуществена санкция в размер на 8000 лева за установено незаконосъобразно ползване. Последният документ по преписката, съгласуван от инж. Гечева в качеството й на директор на дирекция „Строителство” е напомнително писмо до РДНСК Бургас от месец февруари 2008 г. за предприемане на действия по отстраняване на допуснатите нарушения.

Изцяло не отговаря на истината и е клевета твърдението на авторите, че инж. Гечева е завела лично собствениците при началника на ДНСК, за да получат разрешение за ползване. В предходния отговор до авторите котегорично е уточнено, че задължение на администрацията е да приема граждани. Ясно се разбира, че от инж. Гечева като служител е изискано да докладва за установените нарушения по случая, което също е служебно задължение.

Към датата на постъпване на искане за назначаване на държавна приемателна комисия – месец февруари 2010 г. инж. Гечева вече не е директор на дирекция „Строителство”, която разглежда искания за въвеждане в експлоатация на строежи, тъй като от края на 2008 г. е заместник-началник на ДНСК. Нещо повече – правомощията за издаване на разрешения за ползване са предоставени на другия заместник-началник на ДНСК, който е и издал заповед за държавна приемателна комисия и впоследствие – разрешеие за ползване. Комисията е проведена и се председателства  от служител в РДНСК – Бургас, като нарушения при провеждането й не са установени.

От предходния отговор категорично се разбира, че инж. Гечева не се познава със собствениците и никога по никакъв повод не е посещавала въпросния хотел, очевидно няма възможност да има свидетели, поради което твърдението за „информация …, получена от свидетели”, че е „пребивавала” в хотела също е клевета.

Всички опити за публичното унижаване на личността на инж. Милка Гечева са недопустим и неприемлив маниер за медия, която нарича себе си „независим сайт...за качествени журналистически разследвания“.

И за да не остане прикрита нито една от различните гледни точки, прикачваме въпросите на „Бивол“ и нашите отговори до тях, които остават умишлено скрити за читателите на медията.
mrrb
  • Прикачени файлове (1)
    Отговори за сайта "Биволъ"
Прикачени файлове (1)