Министър Павлова и инж. Лазаров ще проверят напредъка при изграждането на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път

Министър Павлова и инж. Лазаров ще проверят напредъка при изграждането на участък 2 от Западната дъга на Софий

24 август 2016 | 14:42
Утре - 25 август, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров ще проверят напредъка при изграждането на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път във връзка с предстоящото пускане на отсечката. Инспекцията ще се състои при пътен възел „Ломско шосе“.

5,5-километровата отсечка започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. и ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. 

Строителните работи на едни от най-натоварените през лятото участъци от Софийски околовръстен път се извършват без отбиване на движението, тъй като пътят е единствената връзка със съседните с. Мрамор, гр. Костинброд и др.

Изпълнител на участък 2 от път ІІ-18 Софийски околовръстен път от км 0+780 до км 6+309 е ДЗЗД „Европейски пътища”, в което участват: „Джи Пи Груп“ ООД, „Автомагистрали – Черно море“ АД и „Пътстройинженеринг“ АД. Стойността на договора е 101 999 866,66 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява Сдружение „София Запад 2013”, в което са: „Пътконсулт 2000“ ЕООД, „Рутекс“ ООД, „Трансконсулт БГ“ ООД и „ИРД инженеринг С.р.л“. Договорът им е за 719 040 лв. с ДДС.
 
Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, който на територията на България свързва Видин с Кулата.
 
Уважаеми колеги, 
Сборният пункт за инспекцията утре – 23 август, е в 10,30 ч. на надлеза на пътен възел „Ломско шосе“ /пътувайки по бул. „Сливница“ при Околовръстния път се завива вдясно и се кара направо до надлеза на пътен възел „Ломско шосе“/. В инспекцията ще участват министър Павлова, инж. Лазаров, инж. Валентин Илиев - ръководител на Екипа за управление на проекта в АПИ, представители на строителя и надзора.
mrrb